Skip to main content

Lieke Helmes (1984)

Wat is mijn basis?

Mijn oorsprong ligt in de Achterhoek en sinds 2003 woonachtig in Zwolle. Ik woon samen met Marcus Jan en zijn dochter. En in mijn vrije tijd geniet ik van stijldansen, lezen, city-trippen en naar concerten gaan. 

Ik heb ruime werkervaring in het Sociaal Domein. Als hulpverlener binnen de ambulante gehandicaptenzorg, bemoeizorg en jeugdhulpverlening. Sinds 2019 als zelfstandige in de rol van projectleider, procesbegeleider, gespreksleider en vertrouwenspersoon. Daarnaast ben ik actief als vrijwilliger palliatieve zorg. 

Wat beweegt mij?

Een blijvende nieuwsgierigheid om te leren en te verdiepen. Steeds weer de ruimte ontdekken. Altijd op zoek naar eigenheid en de beweging, want daar zit de vitaliteit en de kwaliteit. Ik ben bekend met de plek van erbij horen en niet echt onderdeel zijn. Een vrije positie waar ik van iedereen en van niemand ben, om te doen wat nodig is voor het grotere geheel. 

Na de opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlener heb ik de opleiding tot Psychodynamisch Coach afgerond. Om me vervolgens te verdiepen in het systemisch gedachtegoed bij onder andere het Bert Hellinger Instituut. En later ook in ethiek en filosofie bij Karel van Haaften, LIVP en Reliëf.  Jaarlijks neem ik deel aan diverse scholing en intervisies om mijn accreditatie, kennis en ervaring up to date te houden.