Samen heel blijven

Hoe zorg je er samen voor om heel te blijven in plaats van sterk te blijven? ‘Sterk blijven’ neigt naar overleving en over je eigen grens gaan. Terwijl ‘heel blijven’ meer gaat over aandacht en zorg voor jezelf en elkaar.

Aan het begin van de Corona-crisis las ik een artikel van Barbara Hoogenboom van het Bert Hellinger Instituut over het ‘samen heel blijven’. Samen met Petra Derks, Aletha Steijns, Jakob van Wielink en Gerard Kruithof heeft zij de website http://www.samenheelblijven.nl opgericht. Daarin leggen zij in een stappenplan uit hoe er gezamenlijk zorg gedragen kan worden voor het ‘heel blijven’ in plaats van ‘sterk blijven’. Ik ben van mening dat dit stappenplan niet alleen ten tijde van de Corona-crisis effectief is, maar (een afgeleide van het stappenplan) eigenlijk onderdeel zou moeten zijn van ons werkwijze.

Ik stel mezelf regelmatig de vraag: wie of wat voedt mij? Hoe makkelijk is het om leeg te lopen. Door de volle agenda. Door de vele prikkels. Door dat waarvan we denken waar aan we moeten voldoen. Door mezelf deze vraag te stellen, verbind ik me weer met mijn basis. Met dat waar mijn oorsprong en mijn beweging is ontstaan. Zonder voeding heb ik weinig tot niets te bieden. In eerste plaats aan mezelf, in tweede plaats aan de ander.

Het antwoord op deze vraag vraagt vaak om verzachting. Om te erkennen dat het niet altijd leuk is. Dat het niet altijd meevalt. Dat soms niet wil lukken. En dat dus hulp of ondersteuning van iemand anders prettig is. Iedereen heeft de behoefte om gezien, gehoord en erkend te worden in dat wij hij of zij voelt en ervaart. Maar kunnen en durven we onszelf toe te staan om in deze behoefte te voorzien? Om ons kwetsbaar op te stellen?

Zonder nu soft te worden: ik ben één van de laatste in de rij die makkelijk toe kan staan en kan verzachten. Toch ervaar ik hoe prettig het is, als ik dit wel doe. Hoe het me heelt, in plaats van sterk en groot maakt. Want die ken ik wel, en jij vast ook. We zijn allemaal mens. Graag ondersteun ik in dit proces. Al is het voor mezelf om een ruimte te creëren waarin jij en ik gewoon even kunnen ‘zijn’.

Stappenplan ‘samen heel blijven’ (bron:http://samenheelblijven.nl):

  1. Samen je dienst doen – als team weet en verdraag je meer dan als individu.
  2. Samen inchecken aan het begin van de dienst – eerst aankomen, dan beginnen.
  3. Leiderschap in samen – helderheid in rollen geeft veiligheid en vertrouwen.
  4. Samen zorgen voor elkaar – onze eigen gezondheid krijgt voorrang, in het belang van het grotere geheel.
  5. Samen uitchecken aan het einde van de dienst – eerst stilstaan, dan vertrekken.
  6. Wat je als leider beter wel kunt doen – o.a. wees helder, maak (oog)contact en laat alles er zijn
  7. Wat je als leider beter niet kunt doen – o.a. oplossingen geven en denk niet alles te moeten weten
  8. Onvoorspelbaarheid als realiteit – crisis vraagt steeds om aanpassen en ontwikkelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *