Afbakening Jeugdwet

In de training Afbakening Jeugdwet gaat het niet alleen over het inzichtelijk maken van de grijze gebieden met andere wetten. Nog meer gaat het over hoe met elkaar samen te werken. Voorbij de afbakening, voorbij de regels.

Voor verschillende detacheringsbureaus, gemeenten en zorgorganisaties heb ik de trainingen Basis Afbakening Jeugdwet en de Verdieping Afbakening Jeugdwet mogen geven. Hetzij in een fysieke of digitale variant. Regelmatig verbaas ik mij weer over de mate aan behoefte aan duidelijkheid, het zwart-wit denken. De Jeugdwet is (bewust) ruim opgezet en laat daarmee ruimte voor interpretatie over. Ruimte in de praktijk voor de medewerker. Maar het lijkt alsof de medewerker juist ongemakkelijk wordt van die ruimte. Liever is het duidelijk, afgebakend. Zodat er zelf niet nagedacht hoeft te worden? Zodat het in een gesprek met netwerkpartners niet spannend (lees moeilijk) hoeft te worden? Ik begrijp heel goed dat deze ruimte ook miscommunicatie veroorzaakt. Zeker wanneer beide partijen met financiële tekorten, personeelstekort, transitie en transformatie te maken hebben. Alleen laten we ons alsjeblieft niet laten leiden door deze dynamiek. In eerste plaats niet voor de jongere en het gezin. En in de tweede plaats voor jezelf. Of juist in omgekeerde volgorde. Eerst aan jezelf denken en daarna pas voor een ander met de ruimte die je over hebt. Maar goed, dat is een heel ander onderwerp. Ik geef deze trainingen met plezier, en toch houd ik om deze reden er soms een nasmaak aan over. Ik wil niet bijdragen aan het zwart-wit denken. Ik wil bijdragen aan verbinding, voorbij het ongemak en spanning die het werk binnen de Jeugdzorg met zich mee kan brengen.

Ik heb niet het antwoord op het vraagstuk Afbakening Jeugdwet. Ik ben geen jurist, dus kan alleen in jip-en-janneke-taal en in one-liners uitleggen wat de wet inhoudt. Ik ben wel systemisch trainer en kijk naar de onderliggende dynamiek. Vanuit die rol probeer ik bij te dragen aan verbinding, zodat de jongere en het gezin centraal blijven staan. Zodat niet de financiën en de regels op de voorgrond staan. Maar dat de medewerkers oog hebben en blijven houden voor de jongere en het gezin, begrip hebben voor netwerkpartners, en de jeugdzorgketen begrijpen. Dat ze begrijpen dat ze ‘slechts’ een onderdeel zijn van een groter geheel. En dat ze toch ook in hun positie een verschil kunnen maken.

Beide trainingen zijn SKJ-geaccrediteerd, door de Human Capital Group Talent Devolepment, in totaal voor 6,75 punten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *