Skip to main content

Over Lieke

Wat is mijn basis?

Ik ben Lieke Helmes (1984): projectleider, procesbegeleider, gespreksleider en vertrouwenspersoon. 

Mijn oorsprong ligt in de Achterhoek, waar mijn ouders en twee broers met hun gezinnen nog steeds wonen. Sinds 2013 woon ik in Zwolle. Ik heb een relatie met Marcus Jan, die een dochter uit een vorige relatie heeft. Samen geven we vorm aan de samengestelde dynamiek. In mijn vrije tijd geniet ik van stijldansen, schaken, lezen, naar het theater gaan en buiten zijn. 

Ik heb ruime werkervaring in het Sociaal Domein. Als hulpverlener binnen de ambulante gehandicaptenzorg, bemoeizorg en jeugdhulpverlening. Als projectleider en procesbegeleider voor diverse gemeenten, vanuit commerciële en niet-commerciële organisaties. En als vrijwilliger palliatieve zorg en steunouder. De laatste jaren verdiep ik me steeds meer in het voeren van de dialoog, zonder oordeel kijken en luisteren, openheid creëren door verschillende perspectieven aandacht te geven.

Wat beweegt mij?

Een blijvende nieuwsgierigheid om te leren en te verdiepen. Ik geloof dat iedere mens of organisatie de natuurlijke behoefte heeft om zich te ontwikkelen. Steeds weer de ruimte ontdekken. Altijd op zoek naar eigenheid en de beweging, want daar zit de vitaliteit en de kwaliteit. Ik voel mij geroepen om mens of organisatie daarin te ondersteunen, dat te doen wat nodig is. Met het lef om dat op een eigen-wijze te doen en die vraag te stellen, waardoor een ander perspectief kan ontstaan. 

Na de opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlener heb ik de opleiding tot Psychodynamisch Coach afgerond. Om me vervolgens steeds verder te verdiepen in het systemisch werken bij onder andere het Bert Hellinger Instituut. En later ook in de ethiek en filosofie bij Karel van Haaften en Reliëf.  Jaarlijks neem ik deel aan diverse scholing en intervisies om mijn kennis en ervaring up to date te houden.