Over Lieke

Wat is mijn basis?

Ik ben Lieke Helmes (1984), projectleider, gespreksleider en trainer. 

Mijn oorsprong ligt in de Achterhoek. Ik heb jarenlange werkervaring in het Sociaal Domein. Als hulpverlener binnen de gehandicaptenzorg, bemoeizorg en jeugdhulpverlening. Als projectleider voor diverse gemeenten, vanuit commerciële en niet-commerciële organisaties. En als vrijwilliger palliatieve zorg en steunouder. 

Betrokken, doortastend, creatief en bevlogen zijn woorden die mij goed omschrijven. Ik ben in het bezit van voelsprieten, die vertellen wat er onbewust speelt. Dat wat niet direct zichtbaar is, maar vaak zo aanwezig is.

Wat beweegt mij?

Een blijvende nieuwsgierigheid om te leren en te verdiepen. Ik geloof dat iedere mens of organisatie de natuurlijke behoefte heeft om zich te ontwikkelen. Wat die ontwikkeling ook mag zijn en waar het ook naar toe leidt. 

Altijd op zoek naar eigenheid en de beweging, want daar zit de vitaliteit en de kwaliteit. Ik voel mij geroepen om een medewerker, team of organisatie daarin te ondersteunen. Met het lef om dat op een eigen-wijze te doen en die vraag te stellen, waardoor een ander perspectief kan ontstaan. 

Na de SPH heb ik de opleiding tot Psychodynamisch Coach afgerond. Om me vervolgens steeds verder te verdiepen in het systemisch werken en zorgethiek. Jaarlijks neem ik deel aan diverse scholing en intervisies om mijn kennis en ervaring up to date te houden.