Blog

Potentieel als levensenergie

Het potentieel kan ook levensenergenie genoemd worden. Het is voor iedereen aanwezig, maar wil en durf je je er door mee te laten nemen? De vragen: ‘wat wil jij van het leven?’ en ‘wat wil het leven van jou?’ maken voelbaar wat deze levensenergie inhoudt.

Ken elkaars geschiedenis

Om te kunnen besluiten waar je als medewerker of team naar toe gaat, moet je eerst weten waar je vandaan komt – wat je basis en oorsprong is. Pas dan kan er verbinding ontstaan.

Samen heel blijven

Hoe zorg je er samen voor om heel te blijven in plaats van sterk te blijven? ‘Sterk blijven’ neigt naar overleving en over je eigen grens gaan. Terwijl ‘heel blijven’ meer gaat over aandacht en zorg voor jezelf en elkaar.

Brave Space en Save Space

Durf jij als teamleider het team soms net wat meer ruimte te geven dan ze denken aan te kunnen? Zodat er in deze ruimte en mogelijk gepaarde ongemak iets nieuws kan ontstaan.

Afbakening Jeugdwet

In de training Afbakening Jeugdwet gaat het niet alleen over het inzichtelijk maken van de grijze gebieden met andere wetten. Nog meer gaat het over hoe met elkaar samen te werken. Voorbij de afbakening, voorbij de regels.